Czy Ktoś ma dokładne wymiary relingów?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Jabu23
    Classic
    • 2005
    • 37

dzisiaj??

a to jest jakaś zorganizowana akcja?
    OCTAVIA 1.9 TDI - AGR
  • Pawel
    Classic
    • 2005
    • 18

W związku z tym że cena oryginalnych relingów jest :shock: może Ktoś ma dokładne wymiary relingów, może uda mi się od czegoś dopasować.
    Pozdrawiam,
    Paweł
    P.S.
    Ponawiam pytanie o ceny części u naszych południowych sąsiadów.

Komentarz

• Purchawa
      Admin
      S_OCP Member
      • 2004
      • 8007

Przerabialem temat relingow. Niestety nic innego nie bedzie pasowac. Szukaj gdzies uzywanych, bo cena nowych faktycznie jest przegieta. :?
      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• oskar
        Drive
        • 2005
        • 63

Mam ten sam problem z relingami - nie mam ich heheh. W Poznaniu w Sunny mozna je zalozyc za 950 zeta (nie wymieniaja listw a wykorzystuja te ktore sa zamontowane oryginalnie). Dzieki koledze tomi98 i jego koneksjom udalo sie jeszcze stowke utargowac- jestem na etapie podejmowania decyzji.....w obecnej sytuacji finasowej (nawalil piec i kupilem dziecku monitorek LCD do kompa) jest to i tak dla mnie wydatek, choc wczesniej planowany. Mysle tez o relingach uzywanych (w autogieldzie dolnoslaskiej- ma wydanie papierowe i internetowe), znalazlem takie z ogloszenia - za 400 zlociszy. Jednak to i tak drogo- choc nigdzie nie widizlem taniej ( na allegro do "paska" mozna juz kupic za 250 zeta). Kalkuluje ze moze jak kupie te za 400 to moze ASO wezmie ze 200 zeta za montaz...zawsze to taniej. Mam zamiar zadzwonic do Poznania. A moze kupie THULE 3205...belki bazowe....wiem ze to nie relingi ale kosztuja okolo 400 zl . Auto wyglada gorzej...choc to zdanie konserwatystow samochodowych . Na grupie alt.pl.misc.samochody.skoda znalazlem post kolego ktory ma taki bagaznik. Chwali jego jakosc. Sugeruje ze uzywa go od dluzszego czasu i bez zadnej szkody dla lakieru. Jest to jakies rozwiazanie.
        pozdrawiam grupowiczow a sczegolnie tych smutniejszych, ktorych octy nie maja tych aluminiowych beleczek wzdluz nadwozia.
        Oskar

[ Dodano: Pon 13 Cze, 05 21:08 ]
        aj nie THULE 3205 tylko 4305....przepraszam
        czarne kombi + Concord GA-401 + President WA27 + "747"

Komentarz

• tomi98
          Rider
          • 2004
          • 564

W Poznaniu w Sunny mozna je zalozyc za 950 zeta
          950 to cholernie dużo , kupuj bleki poprzeczne za 400 i będzie git , i tak cały czas nie będziesz jeżdził z bagażnikiem a za resztę idziemy na pifko :wink:

Komentarz

• oskar
            Drive
            • 2005
            • 63

heheheh dzieki tobie tomi stargowalem jeszcze stowke wiec ma byc 850 zeta...ale w dalszym ciagu duzo. Wlasnie jestem na etapie wysylania e-maili do sprzedawcow bagaznikow Thule ( w Poznaniu notabene) i chyba kupie bagaznik bazowy.....model 4305. Rowery przewioze i moze deske...wlasnie..... gadalismy o niej pod Biedronka....poszukaj mi czegos do nauki pozdrawiam Oskar

Komentarz

• tomi98
              Rider
              • 2004
              • 564

poszukaj mi czegos do nauki pozdrawiam Oskar
              w przyszłym tygodniu możemy się spotkać - to obaczysz czy jakaś deska Ci się spodoba :wink:

850 zeta
              pamiętaj , że do relingów musisz dołożyć poprzeczki , czyli jakieś 300-400 zeta , + uchwyt na rower . + owijki na deskę , + uchwyt na maszt - czyli skromnie wyjdzie 700 a może i więcej
              Ja bym w relingi nie inwestował szkoda kasy, a dzisiaj wracałem z pracy widziałem na trasie octę kombi bez relingów a za to z poprzecznym bagażnikiem ( czyli takie jakie widziałeś u mnie na aucie ) i powiem, że wyglądała całkiem sympatycznie

Komentarz

• oskar
                Drive
                • 2005
                • 63

masz tomi racje....zakupie thule 4305 to bagaznik bazowy ktory pasuje do octavii bez relingow (jak mnie niektorzy informowali to jedyny thulowski model pasujacy do octy bez relingow). Jutro lub pojutrze dokonam zakupu. W sprawie deski czekam na info od Ciebie.
                Oskar

[ Dodano: Wto 21 Cze, 05 20:56 ]
                Dzis kurier dostarczyl mi Thule 4305. Jutro montaz. Na pierwszy rzut oka bagaznik wyglada solidnie. Zobacze jak sie bedzie sprawowal. Zrobie fotke po zamontowaniu.
                Oskar

Komentarz

• Witek
                  Classic
                  • 2006
                  • 35

oskar,
                  Ciekawy jestem ile kosztowal Thule 4305 i gdzie mozna kupic najtaniej. Jestem akurat w Niemczech i tu widze za 115euro. No i jak sie spisuja i prezentuja te palaki? pzdr
                  Witek

Komentarz

• Arti23
                    Elegance
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 892
                    • Superb II combi (3T5)
                    • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

[OT] Witek, witam kolegę ze Szczecina

A teraz na temat

W Szczecinie w ASO chcą 700 PLN za relingi i 350 PLN za założenie. Cały czas sie wacham, jakbym dorwał takie za 400 PLN to bym się nie zastanawiał.

Witek, drogo, biorąc pod uwagę kurs euro (4,04) to wychodzi 464,40 PLN, w ceniku Thule Polska jest za 415 PLN
                    Skoda Octavia II Combi 2.0 TDI BKD DSG (172/395) by R-Motors-klik

Komentarz

• huwe
                      Elegance
                      S_OCP Member
                      • 2005
                      • 976

a mnie się trafiło jak ślepej kurze ziarno. trafiłem na allegro za ...200 zeta. nóweczki. poszło kilka octavek do firmy ochroniarskiej- i zakładając koguty nie za bardzo się mieściły- więc demontowali. Z założeniem - jeśli masz troche sprawności manualnej w palcach - to opis montażu zamieściłem w innym temacie. 350 zeta za założenie to kooooosmiczne pieniądze.
                      Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

Pracuję...